Rally

Uanset dit ambitionsniveau, så har du fundet det rigtige sted at starte.


Vi skal alle starte et sted, og hvis det er rallysporten, så starter det med klubrally.

Hvad er så klubrally?
Klubrally køres typisk på mindre industriarealer, hvor kegler sættes op som forhindringer. Et klubrallyløb går ud på at gennemkøre et antal hastighedsprøver på kortest mulig tid og består typisk af 8-12 prøver. Klubrally køres med to mand i vognen, og hastighedsprøven er tilrettelagt således, at der er et rimeligt samspil mellem førerens kørefærdigheder og andenkørerens evne til at dirigere holdet den rigtige vej rundt – men tag ikke fejl – det går forrygende stærkt.


Det begynder med klubrallykursus
Inden du kan få lov til at køre åbne løb, skal du igennem et klubrallykursus, som består af instruktion og prøvekørsel under kyndig vejledning. De fleste klubber der arrangerer klubrally afholder også kurser. Det foregår som regel i foråret inden turneringerne begynder. Her er der hjælp at hente fra rutinerede kørere, som gerne vil lære fra sig. Klubben arrangerer også klubrallykurser på opfordring – så hold dig ikke tilbage –  kontakt klubben. Når du har fået din klubrallylicens, så er der rig lejlighed til at køre løb overalt i landet.
Klik her for at se kalenderen over planlagte klubrallyløb.

Er det ikke dyrt og kræves der særligt sikkerhedsudstyr?
Man kan deltage i en hvilken som helst almindelig bil. Det viser sig dog ofte, at deltagerne har trang til at lave forbedringer. De “frivillige” omkostninger overstiger langt, hvad det krævede udstyr koster.


Hvor dyrt det skal være afhænger helt af dine egne ambitioner. Du kan deltage i en klasse for standardbiler på klassede dæk – dvs. at alle kører på samme dækmærke – så har du godt styr på omkostningerne.

Der stilles kun krav om at deltagerne skal anvende en godkendt styrthjelm. Bilen skal desuden som minimum udrustes med en nødhjælpspakke, en 2 kg ildslukker samt almindelige sikkerhedsseler og en advarselstrekant. 

Der stilles ikke krav om sikkerhedsbur eller styrtbøjle.

Afgiftsfri Rallybil

Du kan køre rally i en afgiftsfri bil på prøveplader. På den måde sparer du både forsikring og vægtafgift. 

Læs mere her

Kursusmateriale

Der er udgivet en folder, som fortæller lidt om, hvad det går ud på. Den kan du hente her.