Guld og bronzemedaljer til Randers Auto Sport

Guld og bronzemedaljer til Randers Auto Sport

30. oktober 2020 Vejsport 0

Flotte placeringer i finalen i Lemvig

Finalen i CC-CARS DASU CLASSIC arrangeret af Lemvig og Omegns Motor Sport blev en stor succes for Randers Auto Sport. Med en 2. plads i Eliteklassen og en 2. og 4. plads i Expertklassen blev finaleløbet et af de mest succesfulde i år for klubbens deltagere.

For tredje år i træk blev Rene Castillo Skjøt og Jørgen Skjøt vinder af Expertklassen i CC-CARS DASU CLASSIC – en præstation som ingen tidligere har kunnet mønstre. Holdet, der altid kører i en Honda CRX, har de seneste 5 år vist, at de om noget hold i Danmark mestre at holde den rigtige gennemsnitshastighed på sekundetaperne, hvilket kombineret med gode orienteringsevner, har ført til en lang række topplaceringer inden for historiske pålidelighedsløb. Rene og Jørgen kunne således krone finaledagen med at have sikret sig det første officielle Danmarksmesterskab i Regularity Rally. Stort tillykke til Rene og Jørgen med Danmarksmesterskabet.

Poul og Egon Brøndum stillede til start i Lemvig i den velkendte brune Starlet. Dagen startede ellers ikke uden problemer, idet udstødningssystemet knækkede undervejs fra Læsten til Lemvig, og fik Starletten til at lyde meget potent. Endvidere kom Egon, midt under gennemgangen af rutebogen forud for holdets start, i tanke om, at han da havde glemt at få sine køretidstabeller med til Lemvig. Men både Arne Pagh og Jørgen Skjøt havde ekstra eksemplarer i tasken, så manglerne blev hurtigt afhjulpet.

Trods problemerne inden starten fra Lemtorp Skolen i Lemvig var det ikke noget der rystede de to gæve gutter, da de begav sig ud på den 215 lange rute. Poul og Egon leverede dagen igennem en koncentreret indsats, og havde kun en afvigelse på 23,8 sekunder ved de 42 hemmelige tidskontroller. Afstanden op til 1. pladsen i Eliteklassen var i lørdags kun 1,4 sekund. Eliteklassen adskiller sig fra de øvrige klasser ved at være undergivet store begrænsninger i hvilket udstyr, der må findes i bilen, hvor brugen af Ipad, mobiltelefon og elektronisk speedpilot er forbudt. Da det endelige resultat af CC-CARS DASU CLASSIC turneringen 2020 blev gjort op kunne Poul og Egon glæde sig over, at det blev til en samlet 3. plads og dagen blev kronet med at de fik hængt bronzemedaljerne om halsen. Hjerteligt tillykke til Poul og Egon med det flotte resultat.

I Expertklassen blev Harald Søndergaard og Jørgen Skjøt i Honda CRX 2’eren nr. 2 med 14,1 sekunders afvigelse alene overgået af en fornem præstation af Kim Frandsen og Jan Østergaard, der kun havde en samlet afvigelse på 12,4 sekunder. Harald Søndergaard, der er mangedobbelt dansk og nordisk mester i bilorienteringsløb, havde beredvilligt stillet sin kapacitet til rådighed for teamet, da Honda CRX 2’erens normale chauffør Rene Castillo Skjøt af arbejdsmæssige årsager var forhindret i at nå frem til Lemvig til lørdag morgen. Som forventet var der tale om en fuldgod erstatning, og Harald var med sin præstation en stærk medvirkende årsag til, at guldmedaljerne i expertklassen igen i år tilfaldt Team Honda Classic.

Teamchef Bent Mikkelsen, der bød Harald velkommen i teamet, spurgte efter løbet hvordan det havde været at køre i Honda CRX´2’eren. Harald gav klart udtryk for at det havde været en positiv oplevelse og Harald var især imponeret over hvor let det havde været at få bilen ind under huden. “Vi var ellers sikre på, at tingene var gledet os lidt af henne allerede ved den første hemmelige tidskontrol i løbet” udtaler Jørgen og fortsætter “Idet vi bliver forsinket af en langsomt kørende civilist ca. 500 meter før kontrollen.” Men Harald og Jørgen fik hurtigt samlet op på tingene og fortsatte ufortrødent med at vise en meget koncentreret indsats dagen igennem.

I samme klasse viste Bent Mikkelsen og Arne Pagh i Honda Civic Vtec, at de er på vej mod de helt store resultater. I finaleløbet blev det til en solid 4. plads med en samlet afvigelse på 23,8 sekunder. Bent og Arne leverede dagen igennem en meget fornem præstation, og havde de ikke lavet en mindre fejlkørsel på en af løbets sidste sekundetaper, der alene udløste en afvigelse på 10,0 sekunder, så var de helt sikkert endt på podiet. I den samlede stilling i turneringen blev det til en 7. plads, men Bent og Arnes præstation i finaleløbet i Lemvig lover godt for den kommende sæson.

I CC-CARS DASU CLASSIC turneringen er der også en holdkonkurrence. Da vi i Randers Auto Sport ikke er i stand til at samle det tilstrækkelige deltagere på klubholdet har vi de sidste par år haft en holdsamarbejde med Kjellerup & Omegns Motorklub. I holdturneringen opnåede RAS/KOM en samlet 2. plads efter de 4 afdelinger.

Fra alle deltagerne fra Randers Auto Sport skal der lyde en stor og velfortjent tak til Jan Kuipers og Herluf Bjerg samt hele deres faste stab af hjælpere. Det var et helt igennem fantastisk veludført arrangement, startende med en velkomponeret rute og afsluttende med den sædvanlige overdådige forplejning gennem hele dagen. Løbsledelsen fortjener også stor ros for deres håndtering af Covid-19 restriktionerne. Der var tænkt på alle detaljer så deltagerne kunne koncentrere sig om at køre motorløb.

JSK

Du kan hente artiklen her under